Stel zelf je eigen kerstpakket samen
Kies de gewenste producten en vraag eenvoudig een offerte aan.
Het keuze Kerstpakket wordt in een Kerstdoos verpakt en verzonden naar een gewenst adres (Gratis verzending > 75 euro) in Nederland (Buitenlandse verzendingen worden altijd in rekening gebracht).

Opties
Wijn uit de Alpenstreek en/of berggebieden
BTW | Exclusief | Inclusief | |
Kwaliteitswijn Duitsland | 21% | €16,49 | €19,95 |
Kwaliteitswijn Duitsland | 21% | €12,35 | €14,95 |
Kwaliteitswijn Oostenrijk | 21% | €8,22 | €9,95 |
Kwaliteitswijn Oostenrijk | 21% | €8,22 | €9,95 |
Kwaliteitswijn Frankrijk | 21% | €15,29 | €18,50 |
Kwaliteitswijn Frankrijk | 21% | €11,98 | €14,50 |
Kwaliteitswijn Zwitserland | 21% | €14,83 | €17,95 |
Kwaliteitswijn Zwitserland | 21% | €12,35 | €14,95 |
Chocolade pakket (Oostenrijk/Zwitserland)
Combinatie van Oostenrijkse en Zwitserse chocolade van Milka en Toblerone.





Serveerplank
Leuke houten serveerplank.

iPuro 240ml Geurstokjes (Zermatt / Kitzbuhl / Arlberg)
Limited Edition geurolie diffuser in cadeaudoosje van Ipuro. De prachtig gedecoreerde fles heeft een elegante uitstraling en zorgt voor een winterse sfeer bij jou in huis.
Kitzbuhl: Een ensemble van vanille, warm sandelhout, musk, rood fruit, peper en sinaasappel geven deze geur zijn onmiskenbare karakter.
Zermatt: Groen hooglandgras, magnolia, zwarte thee en dennen geven deze geur zijn houtachtig-kruidige karakter.
Arlberg: Citroen gecombineerd met rozemarijn en kostbare champagne. Cederhout en mos geven de geur zijn kruidige noot.
Voor een optimale geurbeleving raden wij aan de Ipuro Limited Edition geurstokjes iedere 4-5 dagen om te draaien.

Boska mini Cheese fondueset
Met de Mini Cheesy fondueset kun je met 2 personen heerlijke genieten van een maaltijd of snack voor nog veel meer personen! De compacte fonduepan is zo gevormd dat het op een echte gatenkaas lijkt. Nadat je de kaas gesmolten hebt, houdt het waxinelichtje de fondue of saus lang voor je warm!

Chalet Kaasfondue
Heerlijke Chalet Kaasfondue uit Zwitserland.

Chalet kaas assortiment
Een smaakvol assorti met Zwitserse kaaspuntjes in verschillende smaken.
Johner
“ Spatburgunder ”
Weingut Johner. In 1985 is Karl Heinz Johner zijn Weingut begonnen. Zijn fascinatie voor de prachtige wijnen uit de Bourgogne ligt aan de basis van zijn bedrijf. Karl Heinz is de Pionier van op de Kaiserstuhl. De berg die inmiddels enorme reputatie heeft opgebouwd. Pinot Noir is de passie van Karl Heinz. De uitmuntende ligging van de wijngaarden en de bodem samenstelling zijn de basis van de kwaliteit. De Pinot Noir, hier Spätburgunder genoemd, voelt zich op de Kaiserstuhl zeer thuis. De kalkrijke bodem(löss) speelt een enorme rol voor de wijnen van Karl Heinz. Inmiddels treedt zijn zoon patrick in zijn voetsporen. De filosofie van Johner is het behouden van de fruitkenmerken van de druif en die kenmerken de hoofdrol geven. In zijn kelder gebruikt hij vele soorten vaten met ieder zijn eigenschappen. Het is de kunde van Johner om de druiven van een bepaalde wijngaard te combineren met het juiste wijnvat, een vak apart. De wijnen van Karl Heinz spreken ons zeer aan vanwege de up-fruit stijl van wijnmaken en de prachtige zuren die hij in zijn wijnen kan bewaren, onze complimenten!!!
Een feestje in het glas!!! De lichte rode kleur verraad de druif bij de eerste aanblik. De mooie rode gloed glanst je tegemoet. De geur is uiterst verleidelijk subtiel en elegant. Heerlijke herkenbare tonen van aardbeien, zwarte bessen en een klein beetje vanille. De smaak is erg vriendelijk, zacht en verfrissend. De afdronk is lieflijk, zacht en spat zuiver en precies goed in de lengte. Een zeer uitdagende wijn die gerust licht gekoeld mag worden. ideaal als lunch wijn, heerlijk bij gevogelte en bijvoorbeeld geroosterde groenten.

Land: | Duitsland |
Streek: | Baden |
Kleur: | Rood |
Druifsoort: | Spatburgunder |
Smaak: | Zacht, roodfruit |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 13,5% |
Serveer Temp.: | 16* – 18* graden |
Bewaren: | Op dronk, 3 jaar bewaren |
Johner
“ Weissburgunder ”
Weingut Johner. In 1985 is Karl Heinz Johner zijn Weingut begonnen. Zijn fascinatie voor de prachtige wijnen uit de Bourgogne ligt aan de basis van zijn bedrijf. Karl Heinz is de Pionier van op de Kaiserstuhl. De berg die inmiddels enorme reputatie heeft opgebouwd. Pinot Noir is de passie van Karl Heinz. De uitmuntende ligging van de wijngaarden en de bodem samenstelling zijn de basis van de kwaliteit. De Pinot Noir, hier Spätburgunder genoemd, voelt zich op de Kaiserstuhl zeer thuis. De kalkrijke bodem(löss) speelt een enorme rol voor de wijnen van Karl Heinz. Inmiddels treedt zijn zoon patrick in zijn voetsporen. De filosofie van Johner is het behouden van de fruitkenmerken van de druif en die kenmerken de hoofdrol geven. In zijn kelder gebruikt hij vele soorten vaten met ieder zijn eigenschappen. Het is de kunde van Johner om de druiven van een bepaalde wijngaard te combineren met het juiste wijnvat, een vak apart. De wijnen van Karl Heinz spreken ons zeer aan vanwege de up-fruit stijl van wijnmaken en de prachtige zuren die hij in zijn wijnen kan bewaren, onze complimenten!!!
De witte topwijn van Johner! In het zuiden van Duitsland is het niet meer de Riesling die zorgt voor de mooiste witte wijnen, maar zijn het de Burgunders die bepalen. Weissburgunder zorgt daarbij voor de meeste verfijning. In de Elzas wordt deze druif nog Pinot Blanc genoemd, maar de mooiste exemplaren komen inmiddels uit Duitsland.
Bij een wijnmaker als Johner is die druif in uitstekende handen en wordt er een variatie gemaakt die verfijnd en complex is met een flinke dosis kracht zoals ze die in Frankrijk niet kennen.
Doordat de wijn rijpt op zowel gebruikte als nieuwe grote eikenhouten vaten kom je toetsen tegen van vanille, kaneel, speculaas, rijpe appel en nootmuskaat in de geur.
In de smaak vervolgt de kruidigheid met briochetoast, frisse citrus en bloemen, rijp wit fruit en enorme lengte. Deze elegante wijn wordt met iets kelderrijping alleen nog maar lekkerder.
Een wijn om een gast écht mee te verrassen en die bij vele gerechten verschillende gezichten zal laten zien.

Land: | Duitsland |
Streek: | Baden |
Kleur: | Wit |
Druifsoort: | Weissburgunder |
Smaak: | Zacht romig, vol |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 12,5% |
Serveer Temp.: | 6* – 8* graden |
Bewaren: | Op dronk, 3 jaar bewaren |
Domaine Quenard
“Mondeuse Tradition”
De wijngaarden van Andre & Michel Quenard liggen op de steile hellingen van het Franse berggebeid de Savoie. Een idyllische omgeving met groene hellingen en besneeuwde bergtoppen maar een zeer moeilijk wijngebied. De steile hellingen, de leistenen bodem en het frisse klimaat in combinatie met de temperatuur verschillen en zonuren geven wel een uniek terroir waar de familie Quanard prachtige wijnen maakt. Alleen inheemse druivensoorten als Altesse, Mondeuse en Jaquere worden gebruikt voor de wijnen. Het wijnhuis ligt in Chignin vlakbij de plaats Chambery.
Aangename, fruitige wijn, waarin opmerkelijke aanwezigheid van framboos en kers. Kruidig(peper) en nog niet geheel verteerde tannines. Wijn die pas na enkele jaren zijn ware (verleidelijke) karakter toont.
Aanbevolen bij wit of rood vlees, gevogelte en wild (fazant, patrijs, duif). Oudere jaargangen gaan goed samen met wild varken, hert, ree en gerijpte streekkazen.
Land: | Frankrijk |
Streek: | Savoie |
Kleur: | Rood |
Druifsoort: | 100 % Mondeuse |
Smaak: | Aangenaam fruitig |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 12 % |
Serveer Temp.: | 15* – 17* graden |
Bewaren: | Op dronk, 8 jaar bewaren |
Le Guide Hachette: | Ja |

Domaine Quenard
“Abymes”
De wijngaarden van Andre & Michel Quenard liggen op de steile hellingen van het Franse berggebied de Savoie. Een idyllische omgeving met groene hellingen en besneeuwde bergtoppen maar een zeer moeilijk wijngebied. De steile hellingen, de leistenen bodem en het frisse klimaat in combinatie met de temperatuur verschillen en zonuren geven wel een uniek terriër waar de familie Quanard prachtige wijnen maakt. Alleen inheemse druivensoorten als Altesse, Mondeuse en Jaquere worden gebruikt voor de wijnen. Het wijnhuis ligt in Chignin vlakbij de plaats Chambery.
De druiven worden met de hand geplukt, vrij vroeg in het seizoen. Na een korte rijping ‘sur lie’ wordt de wijn in de lente gebotteld. Bleke wijn met een zweem van groen. In de aanzet frisse tonen van citrus, gevolgd door groene groenten en een zweem van rijp fruit.
Aangename aperitief wijn, bij fruits de mer. Uiteraard ook heerlijk bij gegrilde vis en zeer geschikt bij een rijke kaasfondue met lokale Savoie kazen.
Land: | Frankrijk |
Streek: | Savoie |
Jaar: | 2021 |
Kleur: | wit |
Druifsoort: | Jaqcuere |
Smaak: | Fruitig en rijk van smaak |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 11 % |
Serveer Temp.: | 6* – 8* graden |
Bewaren: | Op dronk, 5 jaar bewaren |
Le Guide Hachette: | Ja |

Hillinger
“Zweigelt Easy ”
Leo Hillinger nam na zijn modellencarrière in 1990 het bedrijf van zijn vader over. In 2004 opende hij zijn vernieuwde bedrijf. Het moest volgens Leo een gebouw worden waar je wijn kunt proeven tussen de vaten met uitzicht op de wijngaarden. Het werd het eerste wijnbedrijf met een moderne uitstraling in Burgenland waarmee hij weer eens voor de muziek uit liep. Zijn filosofie is werken zonder compromissen en de druif laten spreken. Anno 2018 heeft hij naast de 100 hectare wijngaarden diverse andere projecten lopen waaronder een ‘gezondheidsdrank’ en ‘begin van een biologische boerderij’.
Algemeen Burgenland is dé regio in Oostenrijk voor robuuste, krachtige gelukkig wel vaak verfijnde rode wijnen. Het ligt rondom de Neusiedler See. Het meer is samen met het Balatonmeer het enige steppemeer van enige omvang in Europa, de oppervlakte is 315 meter, en meet een lengte van 36 en een breedte van 12 meter. De ligging op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije is vrij strategische
Rode violet achtige kleur met helder rand, in de geur zijn de primaire kersenaroma’s nadrukkelijk aanwezig en komen in de smaak direct weer terug. De wijn is licht zonder dun te zijn en heeft een fris en fruitig en vooral sappig karakter.
Heerlijk bij Pasta met vis of kip, BBQ en feestelijke doordrinker.

Land: | Oostenrijk |
Streek: | Burgenland |
Kleur: | rood |
Druifsoort: | Zweigelt |
Smaak: | Droog, fruitig en zacht |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 13,5% |
Serveer Temp.: | 15* – 19* graden |
Bewaren: | Op dronk, 3 jaar bewaren |
Hillinger
“GrunerVeltliner Easy ”
Leo Hillinger nam na zijn modellencarrière in 1990 het bedrijf van zijn vader over. In 2004 opende hij zijn vernieuwde bedrijf. Het moest volgens Leo een gebouw worden waar je wijn kunt proeven tussen de vaten met uitzicht op de wijngaarden. Het werd het eerste wijnbedrijf met een moderne uitstraling in Burgenland waarmee hij weer eens voor de muziek uit liep. Zijn filosofie is werken zonder compromissen en de druif laten spreken. Anno 2018 heeft hij naast de 100 hectare wijngaarden diverse andere projecten lopen waaronder een ‘gezondheidsdrank’ en ‘begin van een biologische boerderij’.
Algemeen Burgenland is dé regio in Oostenrijk voor robuuste, krachtige gelukkig wel vaak verfijnde rode wijnen. Het ligt rondom de Neusiedler See. Het meer is samen met het Balatonmeer het enige steppemeer van enige omvang in Europa, de oppervlakte is 315 meter, en meet een lengte van 36 en een breedte van 12 meter. De ligging op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije is vrij strategisch.
Fonkelend heldergeel, met groene reflex, de geur doet denken aan knapperige groene appels met puntje peper. In de smaak komen de appelaroma’s terug met diezelfde peperigheid. Sappig en fris mooie elegante afdronk.

Land: | Oostenrijk |
Streek: | Burgenland |
Kleur: | Wit |
Druifsoort: | Gruner veltliner |
Smaak: | Droog, fruitig en zacht |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 13,5% |
Serveer Temp.: | 7* – 9* graden |
Bewaren: | Op dronk, 3 jaar bewaren |
Cave St-Pierre Dôle Du Valais Reserve Des Administrateurs
Dé meest gedronken en bekendste rode wijn van Zwitserland is de Dôle. Gemaakt van een combinatie van Pinot Noir en Gamay heeft de aroma’s wijn prachtige fruit aroma’s, een intense geur en smaak. In de neus heeft de wijn mooie tonen van rood fruit zoals kersen, frambozen en aardse tonen. Het rijpe fruit gecombineerd in combinatie met de soepele tannines geeft de wijn een zachte smaak die goed in balans is .
- Land: Zwitserland
- Streek: Wallis
- Kleur: Rood
- Druifsoort: Pinot Noir & Gamay
- Smaak: Fruitig, zacht en droog
- Alcohol: 13%
- Serveer temperatuur: 15-17 graden
Lekker bij o.a. gegrild vlees, gevogelte en (kaas)fondue. Past ook prima bij een harde kazen

Fendant
“Pierrafeu”
Helgele kleur. Bevat (soms) resten van natuurlijke koolzuren, die de wijn een verfrissende minerale smaak geven. Intensieve zeer fruitige neus.
Zeer geschikt als aperitiefwijn. Past uitstekend bij vis, schaaldieren en traditionele kaasgerechten zoals raclette en fondue.
Land: | Zwitserland |
Streek: | Wallis/ Valais |
Jaar: | 2013 |
Kleur: | Wit |
Druifsoort: | 100% Chasselas |
Smaak: | Verfrissend |
Inhoud: | 750 ml |
Alc.: | 12 % |
Serveer Temp.: | 10* – 12* graden |
Bewaren: | Op dronk, 5 jaar bewaren |
Le Guide Hachette: | Ja |
